Категорія
Новини
Дата

На Івано-Франківщині планують побудувати 100 000 кв. м житла для переселенців – голова ОВА

Близько 100 000 кв. м житла планується побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Квартири внутрішньо переміщеним особам одразу надаватимуться з ремонтом і мінімальним оснащенням технікою та меблями.
  • Також розглядається можливість викупу вже готових квартир.
  • Усі квартири перебуватимуть у державній власності, пояснила Онищук.
  • Після того як буде відновлено будинки переселенців у містах, де вони жили до війни, вони переїдуть, а ці квартири надаватимуть військовослужбовцям і всім, хто стояв у черзі на житло.

Контекст

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через три-чотири місяці, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

В Ірпені та Бородянці Київської області планується протягом пʼяти місяців побудувати два житлових комплекси по 50 000 кв. м кожен. Як писали Texty, при поверхневому аналізі з доступних відкритих джерел лише Ірпінь, Гостомель, Буча, Бородянка потребуватимуть понад 10 000 квартир чи окремих помешкань для людей, у яких війна забрала дах над головою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні