Категорія
Новини
Дата

Понад 400 ЖК в Україні відновили будівельні роботи. Місяць тому їх було 164

В Україні зараз будується вже понад 400 житлових комплексів. На інтерактивній карті ЛУН Місто тепер можна побачити новобудови України, в яких відновилося будівництво.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Києві відновилося будівництво на 65 обʼєктах, 45 ЖК наразі будується в Одесі. 
  • Також відновилося будівництво в Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі, Кременчуці, Черкасах, Умані. У західних областях зараз зводиться 245 ЖК. 
  • На початку квітня роботи йшли на 164 недобудованих житлових комплексах. Це 21% від загальної кількості ЖК, повідомляв ЛУН.

Контекст

Корисна карта ЛУН Місто запущена у березні 2022-го, щоб допомогти українцям знайти аптеки, заправки, супермаркети, які працюють під час війни. Наприкінці квітня команда проєкту міських досліджень ЛУН Місто додала на карту шар Дерусифікація, де позначає перейменовані вулиці України. А нещодавно додала можливість перевірити наявність пального на заправках країни.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Забудовників стимулюють заяви про фінансування державою спорудження житла для тих, хто його втратив. Тимошенко заявляв, що за державною програмою обиратимуть близькі до готовності об’єкти, які можна завершити за три-чотири місяці.

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два ЖК по 50 000 кв. м кожен. Також близько 100 000 кв. м житла планується побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні