Категорія
Новини
Дата

В Україні вперше виставлять на продаж морський порт

1 хв читання

Фонд державного майна України підготував приватизацію морського торговельного порту «Усть-Дунайськ». Це буде перший продаж морського порту в історії України, повідомили в пресслужбі ФДМУ. Приватизаційний аукціон відбудеться 17 січня на Prozorro.Продажі, стартова ціна – 60 млн грн.

Ключові факти 

  • Після початку великої війни порт був заблокований. Проте вже 1 квітня він відновив роботу. З того часу порт перевалив на експорт 153 000 т зерна. 
  • Крім того, він обробляє імпортні вантажі, наприклад, сіль, рис. З 1 квітня порт перевалив 58 300 т імпортних споживчих товарів.
  • Цього року «Усть-Дунайськ» почав відігравати надважливу роль у світовій продовольчій безпеці, зазначив голова ФДМ Рустем Умєров. «У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес», – зазначив Умєров.

Контекст

За січень–вересень 2022 року «Усть-Дунайськ» отримав 848 000 грн чистого прибутку. За 11 місяців він сплатив понад 9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Порт складається з трьох активів – самого порту у м. Вилкове Одеської області, портопункту «Кілія» в однойменному місті і бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш. 

Безпосередньо вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті «Кілія», який розташований на 54 км річки Дунай. Паспортні глибини біля причалу – 3 м, фактичні – 1,5 м.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні