«Зерновий коридор» працюватиме ще 120 днів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Зернову угоду» продовжили ще на 120 днів. Україна пропонує долучити до неї порт «Миколаїв»

«Зерновий коридор» працюватиме ще 120 днів Фото Getty Images

«Зернову угоду», дія якої спливала 19 листопада, продовжено ще на 120 днів, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Це офіційно підтвердила Туреччина.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» продовжена ще на 120 днів. Це рішення було ухвалено щойно у Стамбулі, повідомив Кубраков. За його словами, гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина.
  • Міністр зазначив, що з 1 серпня, початку роботи зернової Ініціативи і по сьогоднішній день Україна експортувала понад 11 млн т агропродукції до 38 країн світу. «Це значний обсяг, але недостатній», – наголосив Кубраков.
  • За його словами, світовий ринок не має можливості замінити українську агропродукцію в найближчий перспективі. «Ми офіційно звернулися до партнерів по Ініціативі з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та долучити до неї порт «Миколаїв». Очікуємо на їх відповідь», – написав Кубраков.

Контекст

На початку тижні міністри закордонних справ ЄС, США та Великої Британії Жозеп Боррель, Ентоні Блінкен та Джеймс Клеверлі закликали країни підтримати Чорноморську зернову ініціативу, продовживши термін її дії та розширивши масштаби діяльності. 

Росія погодиться продовжити угоду за посередництвом ООН, що дозволяє експортувати зерно та інші сільськогосподарські продукти з портів Чорного моря, забезпечуючи життєво важливий потік продовольства на світовий ринок, повідомив напередодні Bloomberg із посиланням на чотири джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні