Категорія
Новини
Дата

В Україні запускають грантову програму для жінок у бізнесі

В Україні запускають освітньо-грантову програму «Початок» для підприємиць, яка передбачає фінансову підтримку до $8000 на розвиток власної справи. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Програма допоможе тим, хто лише починає шлях у бізнесі, і тим, хто вже має свій продукт, зазначається у повідомленні.
  • Учасниці програми мають змогу отримати до $8000 грантових коштів на розвиток власної справи. Зокрема, 200 найяскравіших учасниць залучать по $3000 на розвиток бізнесу, а дві учасниці, які презентують найкращі ідеї, додатково отримають по $5000. 
  • Програма передбачає онлайн- та офлайн-навчання з маркетингу, продажів, фінансового планування, цифрової трансформації, сервісу, стратегії ціноутворення. 
  • Учасниці програми отримають консультації провідних психологів та менторський супровід експертів. Заявки на участь у програмі можна подати до 30 листопада.

Контекст

Освітньо-грантову програму «Початок» втілює мережа центрів підтримки підприємців «Дія.Бізнес» за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Посольства Японії в Україні.

В Україні зараз діє низка грантових програм для бізнесу. Зокрема, за програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 000 до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обовʼязковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Подати заявку можна через портал «Дія». 

За даними Мінекономіки, від початку дії грантової програми «Власна справа», яка працює вже 15 місяців, 8000 українців стали переможцями і отримали від держави кошти на старт або розвиток бізнесу на 1,6 млрд грн. Ці підприємці створили 18 500 робочих місць. На початок серпня отримувачі грантів сплатили понад 400 млн грн податків до бюджету. 

У 2024 році уряд вдвічі збільшить фінансування програми мікрогрантів для розвитку бізнесу. Планується видати грантів на 3,5 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні