Категорія
Новини
Дата

В Україні зареєстрували два нових індустріальні парки. Як їх використовуватимуть

1 хв читання

Кабінет Міністрів включив індустріальні парки «Тячів» на Закарпатті та «Сміла» на Черкащині до Реєстру індустріальних парків. Рішення ухвалено на засіданні 30 травня, повідомила пресслужба Мінекономіки. Загальна кількість нових робочих місць, які планують створити на їхній території, перевищує 6000.

У держбюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 млрд грн.

Ключові факти

  • Концепція індустріального парку «Тячів» передбачає, що на площі 61,47 га буде створено до 3100 нових робочих місць у переробній промисловості. 
  • На його території виготовлятимуть скло та вироби з нього, працюватимуть деревопереробні підприємства, підприємства з обробки, оздоблення та різки декоративного та будівельного каменю, також вироблятимуть іншу продукцію, повідомило Мінекономіки.
  • Паралельно на території парку планують займатися науково-технічною діяльністю, працювати у сферах інформації й телекомунікацій, альтернативної енергетики, зберігання енергії та інших сумісних сферах діяльності.
  • Індустріальний парк «Сміла» буде розташований на площі 61,32 га. Там планується створити до 3000 робочих місць у галузях переробки агропродукції та проведення науково-технічних досліджень. 
  • Перспективними напрямами діяльності підприємств в індустріальному парку може бути виробництво та розвиток технологій, необхідних для відновлення та модернізації енергетичної інфраструктури, йдеться у повідомленні. 
  • Планується виготовляти компоненти та обладнання для вітро- і сонячних електростанцій, обладнання для зберігання виробленої енергії, установок для виробництва біометану як чистого джерела енергії та багато чого іншого, необхідного для відновлення української енергетики.

Контекст

Наразі до Реєстру індустріальних (промислових) парків внесено вже 81 індустріальний парк.

Серед приватних компаній, які розвивають індустріальні парки в Україні, – UFuture Василя Хмельницького, Dragon Capital Томаша Фіали, група «Епіцентр К» Олександра та Галини Герег, Uparks Бориса Шестопалова та інші.

Торік група «Епіцентр К» стала ініціатором створення парку «Вуглецево-нейтральний Еко Агро Хаб «Поділля-Городок» у Хмельницькій області. 

Також минулого року співзасновник HD-group і GFS Group Борис Шестопалов ініціював будівництво індустріального парку Volia Agri-Food Park у Вінниці.

Інвестиційна компанія Dragon Capital ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park.

2 лютого уряд зареєстрував індустріальний парк «Універсал Індастрі».

Наприкінці березня до реєстру внесли індустріальні парки «Дністер» у Вінницькій та «Галіція» в Івано-Франківській області. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні