Категорія
Новини
Дата

Dragon Capital завершила першу чергу індустріального парку у Львові

Індустріальний парк М10 Lviv Industrial Park Львів /прес-служба Dragon Capital

Перша черга індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у Львові Фото прес-служба Dragon Capital

Інвестиційна компанія Dragon Capital Томаша Фіали ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park, йдеться в пресрелізі. Це складський комплекс класу А площею 14 400 кв. м у Львові, що розташований на ділянці у 2,7 гектара.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю засвідчила відповідність проєктній документації та готовність до експлуатації першої черги індустріального парку, повідомляє Dragon Capital.
  • «Цей проєкт підсилить інфраструктурну спроможність України та економічний ландшафт Львівщини, створить робочі місця і сприятиме залученню додаткових інвестицій в країну», – прокоментував Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital.
  • Індустріальний парк М10 Lviv Industrial Park розташований у промисловій зоні Львова «Рясне-2», на трасі М10, на відстані 60 км від КПП «Краковець» на кордоні з Польщею.
  • Територія парку охоплює площу 23,5 га та складається з шести ділянок, спланованих під складські та виробничі приміщення загальною площею 140 000 кв. м. 
  • Керівна компанія парку – Dragon Capital Property Management.

Контекст

Dragon Capital викупила в компанії CTP проєкт індустріального парку у Львові у 2020 році та розпочала будівництво М10 Lviv Industrial Park у 2021-му. 

На початку 2023 року партнером львівського парку став ЄБРР. Торік банк інвестував у проєкт $5,5 млн, а загальний обсяг інвестицій у M10 Lviv Industrial Park становитиме до $24,5 млн.

У вересні 2023-го Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) застрахувало проєкт від воєнних ризиків на 10 років на $9,2 млн.

Подальший розвиток індустріального парку М10 передбачає будівництво складських комплексів у форматі build-to-suit.

У портфелі Dragon Capital – два індустріальні парки: М10 Lviv Industrial Park у Львові та E40 Industrial Park у Київській області. 

Компанія Dragon Capital отримала дозвіл на будівництво першої черги індустріального парку E40 Industrial Park – складського комплексу класу А площею 25 764 кв. м – у грудні 2021 року. Проте через воєнні дії поставила його будівництво на паузу

Станом на початок лютого 2024-го в офіційний реєстр Мінекономіки внесені 75 індустріальних (промислових) парків. 13 із них додали в реєстр у 2023 році, ще два – вже в 2024-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні