Категорія
Новини
Дата

Близько 735 млн грн інвестицій і 650 робочих місць. Уряд зареєстрував новий індустріальний парк

Кабмін вніс до Реєстру індустріальних (промислових) парків «Універсал Індастрі», який розташовано на території смт Рокитне Київської області, повідомляє пресслужби Мінекономіки. За три роки там планується створити 650 робочих місць у переробній галузі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Концепція індустріального парку передбачає, що на площі 13,3 га буде створено близько 650 робочих місць у переробній промисловості. 
  • Інвестори планують налагодити виробництво будівельних металевих конструкцій і готових металевих виробів, машин і устаткування, харчових продуктів та іншої продукції. Також на території нового індустріального парку буде вестись науково-технічна діяльність та діяльність у сфері інформації і телекомунікацій.
  • Загальні інвестиції в індустріальний парк на найближчі три роки мають скласти близько 735 млн грн.
  • «Універсал Індастрі» став другим парком, включеним до реєстру індустріальних (промислових) парків цього року та 75-м у цьому переліку.

Контекст

В Україні питання підтримки розвитку індустріальних парків регулюється Законом України «Про індустріальні парки». Станом на 29 вересня до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено 65 індустріальних парків, у 48 із них визначено керуючі компанії, у 19 – є резиденти.

За даними Мінекономіки, протягом 2022 року створено 14 індустріальних парків. Дві третини з яких – у західних областях України.

Однією з основних проблем для індустріальних парків є компенсація від держави та пільги на ПДВ на ввезене обладнання. «Держава пропонує компенсацію до 60 млн грн. Для індустріального парку у 35 га – це ні про що», – розповідав у серпні Forbes CEO Joint Industrial Park Артур Ванян. 

Із 65 індустріальних парків половина не працюють. Тож, ці парки, найімовірніше, найближчим часом будуть із реєстру виключені, повідомив раніше заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Ті індустріальні парки, що мають керуючу компанію та надають звіти, розділять на конкурсній основі державну підтримку в розмірі 1 млрд грн, заплановану в державному бюджеті на 2024 рік, – сказав заступник голови комітету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні