Категорія
Новини
Дата

ВАКС конфіскував у російського бізнесмена українські заводи з виробництва пластикових труб

1 хв читання

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції до російського бізнесмена та двох його бізнес-партнерів щодо запровадження санкцій та стягнув у дохід держави активи їхніх компаній. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії.
  • 92,57% частки статутного капіталу ТОВ «Торгівельний дім «Євротрубпласт» у розмірі 53,9 млн грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited (теперішня назва Eurotrubplast Holding Ltd).
  • 0,43% частки статутного капіталу ТОВ «Торгівельний дім «Євротрубпласт» у розмірі 248 000 грн, яка належить Херту Ойштерле.
  • 93% частки в статутному капіталі ТОВ «Калушський трубний завод» у розмірі 14,8 млн грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited (теперішня назва Eurotrubplast Holding Ltd).
  • 62% частки в статутному капіталі ТОВ «Рубіжанський трубний завод» у розмірі 20 млн грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited (теперішня назва Eurotrubplast Holding Ltd).
  • 15,5% частки в статутному капіталі ТОВ «Рубіжанський трубний завод» у розмірі 5 млн грн, яка належить Херту Ойштерле.
  • 15,5% частки в статутному капіталі ТОВ «Рубіжанський трубний завод» у розмірі 5 млн грн, яка належить Radius Systems Holdings Limited.
  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Полімертепло — Україна» у розмірі 151 500 грн, яка належить Radius Systems Limited.
  • 10% частки в статутному капіталі ТОВ «Українська полімерна група» у розмірі 60 000 грн, яка належить ТОВ «Група Поліпластик».
  • 51% частки в статутному капіталі ТОВ «Кордфлекс» у розмірі 765 000 грн.
  • Апеляційна скарга на рішення ВАКС може бути подана учасником справи та/або його представником до Апеляційної палати ВАКС упродовж п’яти днів ыз дня проголошення рішення суду.

Контекст

У листопаді 2022 року Шевченківський районний суд Києва передав в управління АРМА корпоративні права та майно п’яти українських ТОВ – «Калушський трубний завод», «Рубіжанський трубний завод», «Торгівельний дім «Євротрубпласт», «Полімертепло-Україна» та «Сучасні трубопровідні системи». 

Власниками цих ТОВ вказані кіпрська «Ейпіджі поліпластик груп» та Radius Systems, хоча до липня 2022 року серед співвласників напряму фігурувала російська «Група Поліпластик».

Співвласники та керівники «Поліпластика» – російські бізнесмени Мирон Горіловський та Валентин Буяновський, які також є резидентами Великої Британії. У травні 2023 року Україна запровадила щодо них санкції. 

За даними слідства, група «Поліпластик» причетна до постачання обладнання в окупований Крим в обхід європейських санкцій.

Син Горіловського Лев є керівником компаній, які виконують держзамовлення із забезпечення водопостачання на півострів і брали участь в інженерних роботах з будівництва Керченського мосту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд