Категорія
Новини
Дата

ВАКС націоналізував майно колаборанта Балицького на понад 120 млн грн

1 хв читання

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід України активів колаборанта Євгена Балицького, повідомляє пресслужба СБУ. Також було націоналізовано майно, яким він володіє через свою сім’ю – дружину, сина та батька. Загальна вартість майна становить понад 120 млн грн.

Ключові факти

  • Серед вилучених активів – київська компанія, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків.
  • Решта націоналізованого майна перебуває на тимчасово захопленій частині Запорізької області. Йдеться про п’ять легких літаків, три квартири, приватний будинок, дві земельні ділянки та чотири автомобілі преміумкласу, зокрема Lexus та BMW.
  • Також було націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них – місцева телерадіокомпанія, яка працює на РФ.
  • Загальна вартість націоналізованого майна становить понад 120 млн грн, сказано у повідомленні.
  • Націоналізоване майно Балицького, яке перебуває в окупації, буде вилучено на користь України в межах майбутньої репарації.

Контекст

Наприкінці червня 2023 року Балицький отримав заочно 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України: участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, а також умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого «Опозиційного блоку» Балицький одним із перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення РФ. Згодом колаборант став очільником окупаційної адміністрації на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

За даними сервісу Опендатабот, за два роки повномасштабної війни у власність України вже перейшло 58 компаній, що належали колаборантам, росіянам або ж особам, які з ними повʼязані та підтримували війну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні