Категорія
Новини
Дата

Ексголова ДФС вийшов із СІЗО під заставу в 55 млн грн. Ймовірно, йдеться про Романа Насірова

1 хв читання

У пʼятницю, 24 травня, за ексголову Державної фіскальної служби України у межах кримінальної справи про одержання неправомірної вигоди внесено заставу в сумі 55 млн грн, повідомляє пресслужба ВАКС. Ймовірно, йдеться про Романа Насірова.

Наприкінці жовтня 2022 року вищий антикорупційний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 523,2 млн грн. Його підозрюють в отриманні хабара у 722 млн грн.

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням ВАКС, колишній керівник ДФС ухвалою суду перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року.
  • Після внесення застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов’язки: носити електронний браслет, прибувати за викликом до суду, не залишати межі Києва без дозволу суду, утримуватись від спілкування з фігурантами справи, здати паспорти громадянина України для виїзду за кордон.
  • Строк дії обов’язків – до 7 липня 2024 року.

Контекст

Раніше антикорупційні органи України заявили про завершення досудового розслідування стосовно колишнього голови ДФС Насірова та його радника, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Слідство заявляє, що надання неправомірної вигоди в іноземній валюті ($5,5 млн і €21 млн) відбувалося з використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів. А кошти нібито одержала посадова особа – з використанням підприємств-нерезидентів, контроль за діяльністю яких здійснював безпосередньо голова ДФС України, його радник та інші особи, повʼязані з ним родинними відносинами.

2 лютого 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування стосовно колишнього голови Державної фіскальної служби України та його радника, 24 травня справу скерували до суду.

У березні минулого року ВАКС заочно арештував Олега Бахматюка, власника агрохолдингу «Укрлендфармінг», якого підозрюють у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди Насірову. Бізнесмен заявив, що таке рішення є грубим порушенням міжнародного права. 18 квітня минулого року правоохоронці завершили розслідування за підозрою власника агрохолдингу, він перебуває у розшуку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні