Категорія
Новини
Дата

Ексголова ДФС вийшов із СІЗО під заставу в 55 млн грн. Ймовірно, йдеться про Романа Насірова

1 хв читання

У пʼятницю, 24 травня, за ексголову Державної фіскальної служби України у межах кримінальної справи про одержання неправомірної вигоди внесено заставу в сумі 55 млн грн, повідомляє пресслужба ВАКС. Ймовірно, йдеться про Романа Насірова.

Наприкінці жовтня 2022 року вищий антикорупційний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 523,2 млн грн. Його підозрюють в отриманні хабара у 722 млн грн.

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням ВАКС, колишній керівник ДФС ухвалою суду перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року.
  • Після внесення застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов’язки: носити електронний браслет, прибувати за викликом до суду, не залишати межі Києва без дозволу суду, утримуватись від спілкування з фігурантами справи, здати паспорти громадянина України для виїзду за кордон.
  • Строк дії обов’язків – до 7 липня 2024 року.

Контекст

Раніше антикорупційні органи України заявили про завершення досудового розслідування стосовно колишнього голови ДФС Насірова та його радника, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Слідство заявляє, що надання неправомірної вигоди в іноземній валюті ($5,5 млн і €21 млн) відбувалося з використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів. А кошти нібито одержала посадова особа – з використанням підприємств-нерезидентів, контроль за діяльністю яких здійснював безпосередньо голова ДФС України, його радник та інші особи, повʼязані з ним родинними відносинами.

2 лютого 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування стосовно колишнього голови Державної фіскальної служби України та його радника, 24 травня справу скерували до суду.

У березні минулого року ВАКС заочно арештував Олега Бахматюка, власника агрохолдингу «Укрлендфармінг», якого підозрюють у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди Насірову. Бізнесмен заявив, що таке рішення є грубим порушенням міжнародного права. 18 квітня минулого року правоохоронці завершили розслідування за підозрою власника агрохолдингу, він перебуває у розшуку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні