Категорія
Новини
Дата

ВАКС взяв під варту заступника міністра агрополітики Дмитрасевича із можливістю застави у 20 млн грн

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику міністра аграрної політики Маркіяну Дмитрасевичу у вигляді тримання під вартою до 7 липня включно із можливістю внесення застави у 20,3 млн грн, повідомляє пресслужба суду.

Ключові факти

  • Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до заступника міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
  • У разі внесення застави Дмитрасевич повинен буде дотримуватися низки обовʼязків, зокрема, прибувати за кожною вимогою до детектива НАБУ, прокурора, слідчого судді, суду, не залишати межі Києва без дозволу, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю (браслет).
  • Ухвала про застосування запобіжного заходу може бути оскаржена до апеляційної палати ВАКС.

Контекст

23 квітня працівники САП та НАБУ вручили Сольському підозру у вчиненні правопорушення за ст. 191 Кримінального кодексу. Крім міністра, за даними правоохоронців, підозри отримали два «куратори» органів Держгеокадастру та особа, яка сприяла реалізації ймовірної схеми. 

За версією слідства, підозрювані у 2017–2019 роках нібито заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких понад 291 млн грн. Вони також нібито хотіли заволодіти ще 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак НАБУ та САП встигли накласти на ці ділянки арешт. Детальніше про справу – читайте тут.

Дмитрасевичу також повідомили про підозру у цій справі. За версією слідства, до ймовірної схеми Дмитрасевича нібито залучив Микола Сольський

26 квітня за міністра Сольського внесли заставу у розмірі 75,7 млн грн і його було звільнено з-під варти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні