Категорія
Новини
Дата

Велика Британія наклала санкції на російський Альфа-банк, РЖД та керівників «Газпрому» 

Велика Британія додала в санкційний список із 26 юридичних осіб з Росії та Білорусі Альфа-банк, РЖД та керівників великих підприємств і банків.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Серед компаній, які увійшли до санкційного списку, «Газпромбанк», «Россельхозбанк», Альфа-банк, «СМП Банк», РЖД, «Совкомфлот», «РусГидро», оборонні підприємства та найбільша в світі компанія з видобутку алмазів «Алроса».
  • При цьому окремо наголошується, що Альфа-Банк Україна — окрема юридична особа, яка не підпадає під санкції.
  • Персональні санкції наклали на главу «Сбербанка» Германа Грефа, російського мільярдера банкіра Олега Тінькова, олігарха Євгєнія Швідлера та топпосадовців «Газпрому» та «Роснєфті».
  • Під санкції також потрапили Міністерство оборони Білорусі та Мінський тракторний завод.

Контекст

Перша заступниця глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що російські власники Альфа-банку після війни мають продати свої частки в українському банку.

«Якби не було війни, діяло би правило: коли акціонер втрачає репутацію, його обмежують у правах і вимагають продати частку. Сьогодні це неможливо зробити, тому ми цього нагально не вимагаємо. Однак повернемося до цих питань після війни», – сказала вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні