Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ. У списку банки та компанії, повʼязані з «Росатомом»

Велика Британія ввела санкції щодо 86 фізичних та юридичних осіб, які повʼязані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами, повідомляє британський уряд. Рішення посилює тиск на доходи Путіна і спроби використовувати вказні сектори для підтримки військової машини.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Оголошення відбулося після того, як премʼєр-міністр Ріші Сунак оголосив про нові заборони на імпорт російських алмазів та металів на G7 у Японії раніше 19 травня.
  • Велика Британія внесла до списків 9 організацій, повʼязаних з «Росатомом». Серед них Umatex, яка виробляє для Росатому композитні матеріали на основі вуглецевого волокна, які можуть бути використані у військових цілях, та Triniti, чиї дослідження та розробки в галузі лазерної фізики безпосередньо фінансуються з державного оборонного замовлення РФ. 
  • У список потрапили: Олег Романенко, керівник Запорізької АЕС, який перебуває у змові з урядом Росії, експлуатуюча організація Запорізької АЕС, 13 членів ради директорів «Газпром нафти» та 5 членів ради директорів «Транснафти». 
  • Санкції також поширюються на мільярдера Ігоря Алтушкіна, який володіє Російською мідною компанією. Будучи третім за величиною виробником міді в Росії, Алтушкін та його бізнес продовжували відігравати ключову роль у секторі, що має стратегічне значення для військової машини.
  • Вісім інших компаній, повʼязаних із виробництвом металів у Росії, також потрапили під санкції.ьВелика Британія оголосила, що також заборонить імпорт російських металів, включаючи алюміній, нікель та мідь.
  • 24 фізичні та юридичні особи, повʼязані з транспортними послугами Росії потрапили під санкції, тому що повʼязані із систематичним розкраданням українського зерна. Введено санкції щодо 20 керівників оборонних підприємств і компаній.
  • Пʼять фінансових установ також потрапили під санкції в рамках сьогоднішнього пакету санкцій, що ще більше ізолює Росію від світової фінансової системи та підриває військовий потенціал. Сюди входять АТ «Дім РФ», що діє за дорученням уряду Росії, та Металургійний інвестиційний банк, який підтримує промисловий експорт Росії.

Контекст

Лідери G7 зустрічаються у Хіросімі 19 травня на триденному саміті, присвяченому наслідкам війни Росії проти України, економічній безпеці, зеленим інвестиціям та Індо-Тихоокеанському регіону.

Лідери «Великої сімки» (G7) обговорять пропозицію про проведення мирного саміту щодо України під час триденної зустрічі у Хіросімі у відповідь на запит президента України Володимира Зеленського, пише Financial Times.

США, ЄС та інші ключові союзники України готують нові санкції проти Росії, пакети реалізовуватимуться індивідуально, але координуватимуться, пише Bloomberg. Вони будуть оприлюднені під час зустрічі лідерів «Великої сімки».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні