Категорія
Новини
Дата

Велика Британія виділить Україні £88 млн. Допомогу спрямують на зниження залежності від енергоресурсів із Росії

Велика Британія виділить Україні £88 млн допомоги на зміцнення енергетичної безпеки, повідомляється на сайті британського уряду. Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Британія продовжить відстоювати суверенітет України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Велика Британія бере активну участь у захисті верховенства права в Україні та боротьбі з корупцією, що «зміцнило здатність країни протистояти зловмисному та антидемократичному впливу», сказано у заяві.
  • Нове фінансування у розмірі £88 млн допоможе зусиллям щодо зниження залежності України від постачання енергоресурсів із Росії, вважають в британському уряді.
  • Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив на «незмінній і непохитній підтримці Британією суверенітету України» і нагадав, що подальше вторгнення Росії матиме серйозні гуманітарні наслідки.
  • «Велика Британія продовжить відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне його зруйнувати. Ми закликаємо Росію відступити та розпочати діалог, щоб знайти дипломатичне рішення та уникнути подальшого кровопролиття», – заявив Борис Джонсон.

Контекст

У грудні минулого року Британія заявляла, що виділить на підтримку України додатково £1 млрд, у сфері інвестицій, торгівлі та безпеки.

1 лютого Борис Джонсон разом із прем’єр-міністрами Польщі та Нідерландів прибудуть з візитом до України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні