Категорія
Новини
Дата

Велика Британія готує санкції проти «друзів Путіна». Їм загрожує заборона в'їзду в країну та замороження активів, – The Times

Велика Британія розробляє санкції проти російських бізнесменів та енергетичних компаній у разі вторгнення Росії в Україну, пише The Times. Серед заходів – заборона в'їзду в країну та замороження активів.

Ключові факти

  • Документ буде подано до парламенту у понеділок, 31 січня. Санкції передбачають замороження активів фізосіб та організацій, які мають «стратегічну значущість» для Росії. Також буде заборонено вʼїзд на територію Британії особам, які потрапили до списку санкцій.
  • Такий пакет санкцій «посилить здатність вдарити по Росії туди, де справді боляче», зазначило одне із джерел видання.
  • Держдеп США розчарований тим, що Великобританія все ще не запровадила жорстких заходів проти «російських грошей» в країні, зазначило інше джерело у Вашингтоні. «Російські гроші настільки вкоренилися в Лондоні, що можливість використовувати їх як «важіль тиску на Путіна» може бути втрачена», — сказав співрозмовник видання.

Контекст

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявила напередодні міністр Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки із Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

У Кремлі заявляють, що у такий спосіб уряд Британії «погрожує і своєму великому бізнесу». За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, заява Трасс була «прямою погрозою атакувати бізнес» та підриває «інвестиційну привабливість і взагалі привабливість Великої Британії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні