Категорія
Новини
Дата

Велика Британія готує санкції проти «друзів Путіна». Їм загрожує заборона в'їзду в країну та замороження активів, – The Times

Велика Британія розробляє санкції проти російських бізнесменів та енергетичних компаній у разі вторгнення Росії в Україну, пише The Times. Серед заходів – заборона в'їзду в країну та замороження активів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Документ буде подано до парламенту у понеділок, 31 січня. Санкції передбачають замороження активів фізосіб та організацій, які мають «стратегічну значущість» для Росії. Також буде заборонено вʼїзд на територію Британії особам, які потрапили до списку санкцій.
  • Такий пакет санкцій «посилить здатність вдарити по Росії туди, де справді боляче», зазначило одне із джерел видання.
  • Держдеп США розчарований тим, що Великобританія все ще не запровадила жорстких заходів проти «російських грошей» в країні, зазначило інше джерело у Вашингтоні. «Російські гроші настільки вкоренилися в Лондоні, що можливість використовувати їх як «важіль тиску на Путіна» може бути втрачена», — сказав співрозмовник видання.

Контекст

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявила напередодні міністр Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки із Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

У Кремлі заявляють, що у такий спосіб уряд Британії «погрожує і своєму великому бізнесу». За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, заява Трасс була «прямою погрозою атакувати бізнес» та підриває «інвестиційну привабливість і взагалі привабливість Великої Британії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні