Категорія
Новини
Дата

Велика Британія вслід за Польщею планує відправити танки в Україну

Британський уряд планує надати Україні танки. Це підтвердили в канцелярії премʼєр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Премʼєр Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса «працювати з партнерами» найближчими тижнями, щоб просуватися «далі і швидше в підтримці України, включаючи надання танків», сказав речник премʼєр-міністра.
  • «Ми прискорюємо нашу підтримку для України за допомогою військових технологій наступного покоління, які допоможуть виграти цю війну. Очевидно, що бойові танки могли б надати українцям можливість змінити правила гри», – заявив представник Даунінг-стріт.

Контекст

Велика Британія розглядає можливість передачі Україні своїх танків Challenger 2, писала FT. У разі позитивного рішення Лондона Київ, швидше за все, зможе розраховувати й на постачання американських танків M1 Abrams та німецьких Leopard 2.

Україна отримає роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції союзників, сказав сьогодні президент Польщі Анджей Дуда на пресконференції у Львові. Київ кілька місяців просить у союзників танки Abrams і Leopard 2.

Цього тижня джерела видання Politico повідомили, що Франція спільно з Польщею спонукають Німеччину передати Україні танки Leopard 2. Париж і Варшава тиснуть на Берлін, сподіваючись отримати згоду на відправку Leopard в Україну напередодні франко-німецького саміту 22 січня, присвяченого 60-річчю підписання Єлисейського договору про партнерство.

«Українці справді хочуть отримати Leopard, тому що їх багато на складах по всій Європі», – сказав французький чиновник для видання на правах анонімності.

Оскільки виробник танків німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, то відправлення в Україну танків потребує дозволу на реекспорт від країни-виробника, тобто Німеччини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні