Танк Leopard /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Україна отримає роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції – Дуда

Танк Leopard Фото Getty Images

Україна отримає роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції союзників, сказав президент Польщі Анджей Дуда на пресконференції з президентами України та Литви у Львові в рамках «Люблінського трикутника». Водночас Литва передасть системи ППО та зенітні установки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Дуда заявив, що нещодавно було ухвалено рішення про передачу танків Україні з боку Польщі. «Роту (10. – Ред.) танків Leopard буде надано в рамках коаліції», – заявив президент Польщі.
  • Під час зустрічі у Львові президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, України Володимир Зеленський підписали спільну заяву президентів країн «Люблінського трикутника».
  • Водночас Литва підготувала черговий пакет військової допомоги Україні, заявив на брифінгу президент країни Гітанас Науседа. «Ми передаємо системи протиповітряної оборони та певні зенітні установки, які мають допомогти вам із боротьбою», – наголосив він.

Контекст

Офіційний Київ не раз наголошував, що для звільнення окупованої території потрібна важка бронетехніка, зокрема танки Leopard. 

Цього тижня джерела видання Politico повідомили, що Франція спільно з Польщею спонукають Німеччину передати Україні танки Leopard 2. Париж і Варшава тиснуть на Берлін, сподіваючись отримати згоду на відправку Leopard в Україну напередодні франко-німецького саміту 22 січня, присвяченого 60-річчю підписання Єлисейського договору про партнерство.

«Українці справді хочуть отримати Leopard, тому що їх багато на складах по всій Європі», – сказав французький чиновник для видання на правах анонімності.

Оскільки виробник танків німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, то відправлення в Україну танків потребує дозволу на реекспорт від країни-виробника, тобто Німеччини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні