Категорія
Новини
Дата

Велика Британія заборонила експорт у РФ технологій нафтопереробної галузі та ввезення в країну фунтів

Велика Британія розширила санкції проти Росії. Обмеження стосуються експорту товарів і технологій нафтопереробної та авіаційної галузей, а також використання у РФ фунта стерлінгів і банкнот ЄС, йдеться на сайті уряду Великої Британії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У списку нових заходів британського уряду, під назвою «Повідомлення експортерам», згадано наступний перелік забороненої до експорту в Росію продукції: компоненти та технології для виробництва хімічної та біологічної зброї, морепродукти та морські технології, технології та обладнання для нафтопереробки, додаткові технології та компоненти для ключових економічних галузей у РФ.
  • Забороняється експорт авіаційного палива та паливних добавок.
  • Не дозволятиметься також імпорт, придбання або поставка товарів, які походять з Росії або відправляються з Росії й приносять прибуток.
  • Забороняється також надання технічної допомоги, фінансових послуг, коштів та брокерських послуг, повʼязаних з імпортом чавуну та сталі.

Контекст

Раніше до введення аналогічних фінансових обмежень вдалися США та ЄС. Зокрема, у березні американський президент Джо Байден підписав указ, який забороняє постачання до Росії доларових банкнот. З початку березня експортувати банкноти євро до Росії також заборонив ЄС.

З моменту вторгнення Велика Британія наклала санкції на понад 1000 фізичних і 100 юридичних осіб.

У середині березня Лондон заборонив експорт до Росії предметів розкоші, а також запровадив підвищені тарифи на імпорт деяких російських товарів, зокрема горілку. Наприкінці квітня введено заборону на експорт у РФ товарів, які можуть бути використані проти українського народу, наприклад, «обладнання для перехоплення та моніторингу».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні