Категорія
Новини
Дата

Велика Британія заборонить імпорт російського вугілля з 10 серпня, нафти – з 31 грудня

Велика Британія запроваджує санкції щодо імпорту нафти та вугілля з Росії, йдеться у документі на сайті британського уряду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Поправка забороняє імпорт нафти та нафтопродуктів, вугілля та вугільної продукції та золота, а також придбання, постачання та доставка, прямо чи опосередковано, цих товарів.
  • З 21 липня Велика Британія заборонила імпорт золота з Росії, ембарго на імпорт вугілля запрацює з 10 серпня, на імпорт нафти – з 31 грудня. 
  • Крім того, буде заборонено надання технічної допомоги, фінансових послуг та посередницьких послуг для цих товарів.

Контекст

ЄС схвалив повну заборону імпорту російського вугілля на початку квітня, в рамках пʼятого пакета санкцій. Ембарго почне діяти з 10 серпня.

Наприкінці травня, в рамках шостого пакета санкцій, ЄС прийняв рішення про часткову заборону на постачання російської нафти. Заборона стосується постачання нафти морем. Водночас Німеччина та Польща припинять закуповувати нафту трубопроводом «Дружба». 

Німеччина повністю припинить купувати російське вугілля з 1 серпня 2022 року, а нафту – з 31 грудня 2022 року.

20 липня постійні представники держав-членів ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, мова йде про заборону на імпорт російського золота.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні