Категорія
Новини
Дата

Німеччина припинить купувати російське вугілля 1 серпня, нафту – 31 грудня

Німеччина повністю припинить купувати російське вугілля з 1 серпня 2022 року, а нафту – з 31 грудня 2022 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Йорг Кукіс на конференції у Сіднеї, пише Reuters. Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц говорив, що постачання вугілля з РФ буде припинено влітку, а нафти – до кінця року, але точних дат не назвав.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На Росію припадало 40% постачання вугілля та 40% постачання нафти до Німеччини, зазначив Кукіс. 
  • «Ті, хто знає історію нафтопроводу «Дружба», який був інструментом радянської імперії у Східній Європі, розуміє, що порятунок від цієї залежності – справа нетривіальна, але це те, чого ми досягнемо за кілька місяців», – наголосив він.
  • За словами Кукіса, головним завданням, яке стоїть перед ЄС, буде заповнення величезної прогалини, яка залишиться, коли країни-члени відмовляться від 158 млрд кубометрів газу на рік, які постачає Росія.

Контекст

ЄС схвалив повну заборону імпорту російського вугілля на початку квітня, в рамках пʼятого пакета санкцій. Ембарго почне діяти з 10 серпня.

Наприкінці травня, в рамках шостого пакета санкцій, ЄС прийняв рішення про часткову заборону на постачання російської нафти. Заборона стосується постачання нафти морем. Водночас Німеччина та Польща припинять закуповувати нафту трубопроводом «Дружба». Ембарго набуде чинності наприкінці цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні