Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовані кошти у валюті

Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) зможе купувати військові облігації за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті. 23 квітня відповідний законопроєкт №10397 в цілому підтримали 299 народних депутатів, повідомила пресслужба АРМА.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • АРМА на період до припинення або скасування поточного воєнного стану, а також протягом одного місяця після його завершення, отримає право купувати за рахунок грошових коштів в іноземній валюті облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації», йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
  • Наразі, згідно з чинним законодавством, АРМА може купувати військові облігації за рахунок переданих агентству арештованих коштів у гривні.
  • Інвестування арештованих коштів в іноземній валюті у державні облігації створить умови для додаткового залучення коштів до держбюджету, очікують автори законопроєкту.
  • АРМА – єдиний центральний орган виконавчої влади, уповноважений купувати військові облігації, зазначили в агентстві.

Контекст

За результатами 2023 року, загальний обсяг ОВДП «Військові облігації» на рахунку в цінних паперах АРМА становив 3,6 млн штук на суму 3,7 млрд грн. Дохід від них перевищив 195,8 млн грн. 

Після погашення на рахунку АРМА в цінних паперах є майже 2,4 млн штук військових облігацій на суму близько 2,5 млрд грн. 

Раніше голова АРМА Олена Дума говорила, що якнайшвидше прийняття цього проєкту «дозволить нам [АРМА] значно розширити можливості щодо наповнення державного бюджету та збільшити фінансування обороноздатних проєктів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні