Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада наблизила легалізацію цивільної вогнепальної зброї

В Україні можуть дозволити обіг цивільної вогнепальної зброї, окрім короткоствольної. Відповідний законопроєкт №5708 Верховна Рада 274-ма голосами ухвалила в першому читанні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Передбачається використання цивільної вогнепальної зброї для самозахисту. Законопроєкт визначає поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, умови та порядок отримання громадянами України та юрособами документів про право власності на цивільну вогнепальну зброю.
  • Передбачається розробка порядку видачі медичного висновку про відсутність медичних протипоказань, які перешкоджають одержанню документа на цивільну вогнепальну зброю.
  • Для обліку зброї буде створено Єдиний державний реєстр цивільної зброї – єдина державна інформаційно-пошукова система обліку зброї, що міститиме відомості про права на зброю, а також про обʼєкти та субʼєктів цих прав. Утримувачем реєстру зброї буде Мінʼюст.
  • Громадяни матимуть право володіти вогнепальною зброєю та бойовими припасами до неї, окрім: гладкоствольної короткоствольної вогнепальної зброї; револьверів; нарізної зброї калібром понад 12,7 мм; довгоствольної гладкоствольної вогнепальної зброї калібром понад 27 мм.
  • Депутати скоротили термін підготовки законопроєкту до другого читання.

Контекст

У березні минулого року парламент відхилив законопроєкт №4335 «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї», а також альтернативний до нього проєкт №4335-1.

Минулого тижня міністр оборони Олексій Резніков підтримав легалізацію вогнепальної зброї для самозахисту.

22 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії. Йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву, наголосив Зеленський.

РНБО 23 лютого ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан по всій Україні

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні