Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ухвалила гарантування 100% банківських вкладів на час воєнного стану

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 5542-1, який передбачає гарантування повного відшкодування суми банківських вкладів фізичним особам на час дії воєнного стану, повідомив голова податкового комітету Данило Гетманцев.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Прийнятий закон гарантує вклади фізосіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу) на час дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його завершення.
  • Через 3 місяці після завершення воєнного стану в Україні сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами встановлюється на рівні 600 000 грн.

Контекст

Раніше президент Володимир Зеленський доручив знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала громадянам 100% вкладів в українських банках. НБУ та Фонд гарантування вкладів підтримали ініціативу Зеленського. Нацбанк зазначив, що запровадження 100% гарантії на банківські вклади не означає, що виникне потреба в компенсації з боку держави вкладів усіх банків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні