Категорія
Новини
Дата

Кабмін готує нову програму кредитування бізнесу та дерегуляцію. Зеленський розкрив подробиці

Кабінет міністрів розширить програму кредитування для підприємців на базі програми «5–7–9%» та готує «масштабне скорочення регуляцій», повідомив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд підготував рішення про розширення програми кредитування для підприємців на базі програми «5–7–9%» Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс 1 місяць після війни.
  • Далі мінімальна ставка за кредитом становитиме 5%. Загальний обсяг кредиту може бути до 60 млн грн.
  • Кабмін 18 березня проголосує за масштабне скорочення регуляцій, повідомив Зеленський. Було понад 600 дозволів і ліцензій для бізнесу, а залишаються обовʼязковими близько 20. 
  • «Для абсолютної більшості бізнесів в Україні працюватиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності – і вільно працюєш», – наголосив президент.
  •  Також Зеленський доручив знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала громадянам 100% вкладів в українських банках.

Контекст

Раніше президент Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій. 

Верховна Рада вже ухвалила законопроєкт, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни.

Прямі поточні втрати малого та середнього бізнесу в Україні за перші два тижні війни склали $30–60 млрд, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні