Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада збільшила ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону до €150. Відповідати за сплату ПДВ будуть оператори

Верховна Рада збільшила неоподатковувану вартість посилок, що завозяться на митну територію України, для фізичних осіб до €150 євро. Законопроєкти №4278 та №4279 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів прийняті у другому читанні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вартість відправлень з-за кордону для ввезення без податків підвищиться зі €100 до €150 євро. Оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт. Якщо товари коштують €170 – ПДВ (20%) сплачується з €20.
  • Законопроєкт також змінює порядок адміністрування ПДВ щодо операцій із ввезення товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Зокрема, обов’язок зі сплати ПДВ покладено на операторів, які мають декларувати такі товари із застосуванням електронних реєстрів.
  • Сплатити ПДВ можна буде протягом 30 днів від дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.
  • Алкоголь і тютюнові вироби додано до списку товарів, пересилання яких забороняється.

Контекст

З 1 липня 2019 року в Україні неоподатковуваний ліміт поштових посилок був зменшений зі €150 євро до €100 євро. Передбачалося оподаткування посилок, сума яких перевищувала €100 євро. Але якщо товар коштував, наприклад, €130 євро, то на €30 євро нараховувався ввізний податок (€3) та ПДВ (€6).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні