Категорія
Новини
Дата

Видавництво BookChef залучає аудиторів і змінює власника після повідомлень про звʼязки з РФ

Видавництво BookChef для підтвердження відсутності будь-яких операцій із РФ вирішило змінити власника і залучити аудиторів, йдеться у релізі. СЕО видавництва Олександр Кірпічов заявив, що його сім‘я купує компанію.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У BookChef заявили, що ніколи не мали відношення до російських компаній,і видавництво не співпрацює з правовласниками з Росії та видає книжки українською мовою. 
  • «Ми з Кариною вирішили купити видавництво BookChef, в якому з самого початку й досі я є керівником», – написав СЕО.
  • Кірпічов заявив, що власник компанії Андрій Плєхов «жодного разу не отримував дивідендів, бо всі зароблені кошти ми інвестуємо в розвиток компанії». 
  • Він додав, що почав діалог про купівлю компанії ще до початку повномасштабної війни. 
  • За словами Кірпічова, за кілька місяців до виходу публікації розслідування у видавництві була комплексна перевірка правоохоронних органів, які не знайшли жодних порушень у діяльності компанії.
  • «Ми звернулись до ТОП аудиторів, щоб вони перевірили всі оплати з початку заснування компанії та підтвердили відсутність будь яких фінансових операцій з російськими компаніями, в т.ч. до початку війни», – повідомив СЕО.

Контекст

BookChef – велике видавництво, що випускає багато хороших книг, каже директор мережі «Книголенд» Ігор Зарудко. Виторг ТОВ «Видавництво Букшеф» у 2022 році – 96 млн грн, за даними аналітичної платформи Opendatabot. 

29 грудня вийшло дослідження видання «Сенсор» та OSINT-спільноти Molfar із заголовком «Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні». У ньому автори, зокрема, звинувачують видавництво BookChef у звʼязках із Росією.

Мережі Vivat, «Книгарня Є», Yakaboo, КСД і «Книголенд» разом заявили про припинення продажу книг видавництва BookChef

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні