Категорія
Новини
Дата

Відбувся перший аукціон з малої приватизації за новими правилами. ФДМ продав майно спиртзаводу за 70,3 млн грн

Фонд держмайна продав майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (Тернопільська обл.) за 70,3 млн грн. Це перший аукціон з малої приватизації за новими правилами, повідомила електронна торгова система «Прозорро.Продажі».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- За результатами аукціону переможцем торгів стало ТОВ «Аква Солар Інвест». На торгах змагалися шість учасників. Під час аукціону стартова ціна зросла у 2,8 рази – з 25,2 млн грн до 70,2 млн грн.  

- Після завершення приватизації новий власник отримає 20 об’єктів нерухомості, 10 одиниць транспорту, 500 одиниць виробничого устаткування та під’їзну залізничну колію. Загальна площа будівель та споруд понад 11 000 кв м, площа земельних ділянок 36,9 га. 

- За новими правилами договір купівлі-продажу буде укладений з переможцем тільки після того, як сплатить ціну об’єкта, визначену за підсумками аукціону. Для оплати за актив переможець матиме 20 робочих днів з дня формування протоколу аукціону. Якщо ж переможець не сплатить повну суму у визначений термін, право купівлі лота перейде до другого учасника – ТОВ «Штрихи», яке запропонувало за об'єкт на 700 грн менше. 

Контекст

Аукціони з приватизації відбуваються з урахуванням змін, затверджених прийняттям законопроєкту №7451, який, зокрема, розблоковує «малу приватизацію» і значно скорочує тривалість усіх приватизаційних процедур: зі 100 до 25 днів. 

За 2020-2021 роки за підсумками аукціонів в системі Прозорро.Продажі вже приватизовано 27 спиртзаводів. Загалом на цих приватизаційних аукціонах стартова сума зросла з 717 млн грн до 1,5 млрд грн. 

В інтервʼю Forbes заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма розповів, що програма малої приватизації має запрацювати восени. За його словами, мета – не стільки наповнити бюджет за рахунок приватизації, скільки запустити нові підприємства та створити робочі місця. 

7 вересня Верховна Рада призначила новим очільником Фонду держмайна народного депутата від фракції «Голос» Рустема Умєрова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні