Категорія
Новини
Дата

Відновлення бізнес-центру 101 Tower після обстрілів росіян може коштувати $10 млн – співвласник

Відбудова бізнес-центру 101 Tower у Києві, який постраждав від російського ракетного обстрілу 10 жовтня, буде коштувати щонайменше $10 млн. Про це ЕП розповів співвласник бізнес-центру, засновник компанії KAN Development Ігор Ніконов.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами керівника КУА «Валприм» Андрія Левіна, ушкодження будівлі виявилися більшими, ніж це виглядає зовні. «На перший погляд виглядає так, що постраждав тільки скляний фасад, але насправді постраждали інженерні системи, внутрішні стіни, обладнання, меблі», – розповів він.
  • Ракета впала в лічених метрах від будівлі. За словами Ніконова, вибух був такої сили, що ліфтові двері в холах зігнуло тиском від ударної хвилі.
  • Наразі власники бізнес-центру не можуть точно оцінити суму збитків від пошкоджень – зробити точну оцінку складно через аварійний стан будівлі та обмежений доступ до неї.
  • «Підрахунки ще в процесі, на це потрібно досить багато часу та команда профільних спеціалістів, з якими ми зараз співпрацюємо», – пояснив Левін.
  • Ніконов припускає, що на відбудову 101 Tower йому та Черновецькому доведеться викласти щонайменше $10 млн.
Бізнес-центр 101 Tower у Києві

Бізнес-центр 101 Tower у Києві після російського ракетного удару. Фото Дмитра Рясного

Контекст

У Києві від обстрілів 10 жовтня постраждав 27-поверховий бізнес-центр 101 Tower, який розташований на вулиці Льва Толстого. Основним орендарем БЦ був R&D-офіс компанії Samsung Україна.

У статті зазначається, що бізнес-центром управляє КУА «Валприм» від імені основного акціонера компанії-власника 101 Tower – Степана Черновецького. Йому належить частка 75% в ТОВ «Єврожитлогруп», на яку в свою чергу оформлена земельна ділянка та власне сама будівля. Чверть в «Єврожитлогруп», а по суті в 101 Tower належить засновнику компанії KAN Development Ігорю Ніконову, йдеться у матеріалі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні