Категорія
Новини
Дата

Вихід JPMorgan з Росії, обмеження Інтерполу, майбутній дефолт РФ. Головне за ніч

Найбільший банк США JPMorgan другий після Goldman Sachs йде з Росії. Діяльність також призупиняють автоконцерн Stellantis, Google Cloud, турецька авіакомпанія Pegasus Airlines. Інтерпол обмежить співпрацю з РФ, а МВФ прогнозує глибоку рецесію країни та можливий дефолт. Головне за ніч 10–11 березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові події

  • Автоконцерн Stellantis, який виробляє Opel, Citroën та Fiat, призупинив експорт автомобілів з РФ та імпорт в Росію, повідомили в російському Інтерфаксі. Але Калузький автозавод Stellantis продовжує роботу. 
  • Google перестав приймати нових користувачів для своїх хмарних сервісів на території Росії, передає Business Insider
  • Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines скасовує свої рейси в Росію з 13 по 27 березня через проблеми зі страхуванням літаків, повідомляє Інтерфакс-Україна
  • Найбільший банк США JPMorgan згортає свою діяльність в Росії та завершує наявні зобов’язанні в країні, передає Bloomberg. Росія не була включена у топ-20 країн, із якими співпрацює банк поза США. Згідно із джерелами Bloomberg, кількість працівників у російському філіалі складає трохи більше 100. 
  • Білорусь дозволила перевозити своєю залізницею російські ракети, повідомляє Центр протидії дезінформації. У напіввідкритих вагонах без відповідного маркування можна буде перевозити головні частини ракет «Точка-У, реактивні снаряди РСЗВ «Град», реактивні снаряди «Смерч», квазібалістичні та крилаті ракети для «Іскандерів» тощо.
  • Інтерпол вводить обмеження у співпраці з РФ, проте не виключатиме її, повідомляє організація у своїй заяві. Тепер запити московського офісу Інтерполу проходитимуть перевірку на відповідність правилам у Генеральному секретаріаті. Але Інтерпол не буде повністю припиняти обмін інформацією, тому що це «дасть злочинцям чіткі можливості як вчиняти злочини, так і ухилятися від захоплення, створюючи розрив у глобальній безпеці та безпеці». 
  • Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва прогнозує РФ «глибоку рецесію» і не вважає російський дефолт «малоймовірною подією».
  • Американський Сенат схвалив виділення $13,6 млрд допомоги Україні, передає The Associated Press. Тепер рішення має підписати президент США Джо Байден.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні