Категорія
Новини
Дата

Виробник «Байрактарів» став найбільшим експортером зброї у Туреччині

Оборонна компанія Baykar вперше очолила перелік основних експортерів оборонної продукції Туреччини. Виробник ударних безпілотників «Байрактар» відсунув на друге місце компанію Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ). Про це пише Анадолу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Доходи Baykar зростають завдяки новим експортним контрактам на БПЛА Bayraktar TB2 і Bayraktar AKINCI. У 2021 році компанія продала ударних дронів на $664 млн, що становило 80% її річного виторгу.
  • Інженери Baykar працюють над новими, ще більш просунутими дронами – Bayraktar DİHA, Bayraktar TB3 і Bayraktar Kızılelma.
  • БПЛА Bayraktar TB2 постачається до 21 країни світу.
  • До 93% комплектуючих для Bayraktar TB2 виробляються у самій Туреччині.

Контекст

Останні кілька років Туреччина постачає ці дрони Україні для бойового застосування. 26 вересня минулого року в Туреччині завершився тримісячний курс підготовки операторів БПЛА. У жовтні 2021 року ЗСУ застосували Байрактар ТБ2 проти російських найманців на Донбасі та пошкодили гаубицю противника, яка обстрілювала позиції української армії.

3 лютого повідомлялося, що в Україні побудують завод з виробництва дронів «Байрактар». Безпілотники планували обладнати двигунами «Мотор Січ».

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні