Категорія
Новини
Дата

Виробник чипів Qualcomm оголосив про скорочення понад 1200 працівників у США

Американський виробник чипів Qualcomm планує скоротити 1258 працівників у Каліфорнії, що дорівнює 2,5% від усього персоналу, пише CNBC

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Qualcomm запланувала з 13 грудня звільнити 1064 співробітників у штаб-квартирі в Сан-Дієго, ще 194 – у Санта-Кларі, йдеться в документах, які компанія надіслала регуляторам. У компанії по всьому світу працює 51 000 осіб.
  • «Враховуючи триваючу невизначеність у макроекономічному середовищі та середовищі попиту, ми очікуємо вжити додаткових заходів з реструктуризації, щоб забезпечити продовження інвестицій у ключові можливості зростання та диверсифікації», – йдеться у заяві компанії. 
  • В Qualcomm пояснили, що досягнення цих цілей відбуватиметься в основному шляхом скорочення робочої сили.

Контекст

Процесори Qualcomm використовуються в багатьох популярних смартфонах, включаючи iPhone, Samsung та Google Pixel. Також компанія виробляє модеми та радіочастотні пристрої для мобільних пристроїв, включаючи смартфони, планшети, ноутбуки та смарт годинники. Qualcomm – один із лідерів у галузі 5G. Компанія розробила низку 5G-чипів, які використовуються в смартфонах та інших пристроях.

Чистий прибуток Qualcomm у третьому кварталі 2023 фінансового року (завершився 25 червня) склав $1,8 млрд, або $1,6 у розрахунку на акцію, порівняно з $3,7 млрд, або $3,3 на акцію, роком раніше. Прибуток без урахування разових факторів опустився до $1,9 на акцію з $2,9. Виручка впала на 23% – до $8,5 млрд проти $10,9 млрд роком раніше.

Доходи підрозділу з випуску напівпровідникових компонентів для бездротового звʼязку та мобільних пристроїв, зокрема, чипи 5G, минулого кварталу скоротилися на 25% – до $5,3 млрд. Продажі чипів для автомобілів зросли на 13%, до $434 млн, виручка в сегменті «інтернет речей» впала на 24%, до $1,5 млрд.

З початку 2023 року капіталізація Qualcomm зросла на 1,4%, тоді як індекс Nasdaq Composite зріс на 29,7%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні