Категорія
Новини
Дата

Виробник дорогоцінних металів Polymetal International продасть російський бізнес за $3,7 млрд

Компанія Polymetal International продає найбільшого у Росії виробника срібла та одного із провідних золотовидобувачів «Полиметалл» в рамках угоди на суму $3,69 млрд, яка враховує борг російського бізнесу, йдеться у повідомленні компанії.

Ключові факти

  • Згідно з узгодженою угодою, Polymetal International продасть 100% свого російського бізнесу компанії «Мангазея Плюс», яка входить до компанії Mangazeya Mining Сергія Янчукова, за загальну суму близько $3,69 млрд, з яких $2,21 млрд – це чистий борг російського бізнесу. 
  • Узгоджена сума включає кошти у розмірі $1,48 млрд, з яких $1,43 млрд складають дивіденди від російського бізнесу, які мають бути виплачені до завершення продажу.
  • Після завершення операції компанії буде виплачено додатково $50 млн.
  • Polymetal International заявила, що має намір використати $1,15 млрд отриманих дивідендів для погашення внутрішньогрупового боргу. Інші приблизно $280 млн буде збережено компанією для внутрішньокорпоративних цілей, сказано у повідомленні.
  • Усі платежі здійснюватимуться у російських рублях через фінансові установи, які не потрапили під санкції.
  • Угода також вимагає схвалення акціонерів.

Контекст

Polymetal намагається продати свої російські активи, які потрапили під санкції США у 2023 році після вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року.

У серпні 2023 року компанія переїхала до Казахстану з Джерсі та зареєструвалася на Астанинській міжнародній біржі (AIX) в рамках зусиль щодо полегшення продажу, пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні