Категорія
Новини
Дата

Німецький техногігант SAP припинить надавати послуги в Росії у березні

Німецький постачальник додатків для бізнесу SAP із 20 березня закриє доступ російським клієнтам до своїх хмарних послуг. Про це пише РБК із посиланням на лист клієнтам від російської «дочки» SAP.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • SAP надіслала російській філії це повідомлення «у звʼязку з необхідністю виконання обовʼязкових для неї обмежень». САП СНД просить користувачів до 20 березня вивантажити дані з хмари SAP, щоб уникнути втрат. 
  • Німецька компанія заявила, що готова без зволікання провести переговори про дострокове припинення договору на хмарні послуги.

Контекст

Німецький техногігант SAP – найбільший розробник корпоративного програмного забезпечення в Європі і один із найбільших розробників у світі з капіталізацією €180 млрд.

У 2022 році SAP заявив, що зупиняє роботу хмарних сервісів у Росії, але продукти компанії продовжили працювати на території країни-агресора.

Серед клієнтів SAP – «Газпром» та РЖД. За 2021 рік компанія заробила на своїх сервісах з автоматизації бізнес-процесів €27,8 млрд виручки. У російському офісі SAP працювало 2300 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні