Категорія
Новини
Дата

Виробник холодильного обладнання UBC Group у 2022 році втратив два заводи, виторг впав на 40%

1 хв читання

Виробник холодильного обладнання UBC Group через війну втратив два заводи, у грошах бізнес впав на 40%, розповів власник UBC Group Ігор Гуменний на Саміті експортерів Forbes Ukraine.

Ключові факти

  • 2022 рік став найбільшою кризою для UBC Group, сказав Гуменний. «Нас знищили у Росії і Білорусі, нам розбомбили два заводи у Харкові», – сказав він. У грошах бізнес впав на 40–43%, якщо порівнювати з 2020 і 2021 роками.
  • Через воєнні дії у Харкові UBC Group довелося перевозити свої потужності. Один завод холодильного обладнання перевезли у Вінницю за допомогою 400 автомобілів. У травні завод запустили, але з меншою кількістю працівників.
  • Інший завод компанії у Харкові вирішили не релокувати. Але штат скоротили: з 4000 працівників залишилося близько 350–400, додав він.
  • Щоб компенсувати втрачені потужності, UBC Group купила конкурента у Болгарії. Зараз він працює у кооперації із заводом Promo у Харкові, що дозволило UBC Group вийти на ринки Південної Європи і Балкан. «Раніше доставляти продукцію з Харкова було дуже дорого, а зараз возимо із Софії до порту у Салоніках. Завдяки цьому можемо конкурувати навіть з китайськими виробниками», – розповів Гуменний.

Контекст

UBC Group – один зі світових лідерів з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів. Це експортно орієнтована компанія. Її клієнти – транснаціональні компанії: Pepsi, Heineken, Carlsberg, Nestlé.

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні