Категорія
Новини
Дата

Виробник холодильного обладнання UBC Group у 2022 році втратив два заводи, виторг впав на 40%

Виробник холодильного обладнання UBC Group через війну втратив два заводи, у грошах бізнес впав на 40%, розповів власник UBC Group Ігор Гуменний на Саміті експортерів Forbes Ukraine.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 2022 рік став найбільшою кризою для UBC Group, сказав Гуменний. «Нас знищили у Росії і Білорусі, нам розбомбили два заводи у Харкові», – сказав він. У грошах бізнес впав на 40–43%, якщо порівнювати з 2020 і 2021 роками.
  • Через воєнні дії у Харкові UBC Group довелося перевозити свої потужності. Один завод холодильного обладнання перевезли у Вінницю за допомогою 400 автомобілів. У травні завод запустили, але з меншою кількістю працівників.
  • Інший завод компанії у Харкові вирішили не релокувати. Але штат скоротили: з 4000 працівників залишилося близько 350–400, додав він.
  • Щоб компенсувати втрачені потужності, UBC Group купила конкурента у Болгарії. Зараз він працює у кооперації із заводом Promo у Харкові, що дозволило UBC Group вийти на ринки Південної Європи і Балкан. «Раніше доставляти продукцію з Харкова було дуже дорого, а зараз возимо із Софії до порту у Салоніках. Завдяки цьому можемо конкурувати навіть з китайськими виробниками», – розповів Гуменний.

Контекст

UBC Group – один зі світових лідерів з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів. Це експортно орієнтована компанія. Її клієнти – транснаціональні компанії: Pepsi, Heineken, Carlsberg, Nestlé.

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні