Категорія
Новини
Дата

Виробник рослинного мʼяса Impossible Foods планує вихід на біржу. Його можуть оцінити у $10 млрд, – Reuters

Impossible Foods, яка розробляє замінники мʼясної продукції на рослинній основі, веде перемовини про вихід на біржу з оцінкою в $10 млрд. Торік у рамках раунду приватного фінансування компанію оцінили у $4 млрд, пише Reuters із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Impossible Foods вивчає можливість виходу на біржу шляхом IPO в найближчі 12 місяців або через злиття із компанією з придбання спеціального призначення (SPAC).
  • Водночас вона ще може віддати перевагу проведенню приватного раунду збору коштів.
  • За даними PitchBook, наразі Impossible Foods залучила загалом $1,5 млрд від інвесторів. Серед них фонди Khosla Ventures і Horizons Ventures, а також знаменитості Серена Вільямс і Jay-Z.

Довідка

Impossible Foods заснував 2011 року професор зі Стенфорда Патрік Браун. 2016 року компанія представила готовий продукт – котлету для бургера під назвою Impossible Burger і продає її у продуктових магазинах. Impossible Foods має партнерські стосунки з такими компаніями, як Burger King і Disney.

Контекст

У світі зростає попит на мʼясні продукти на рослинній основі. За даними Impossible Foods, кількість місць, де продаються її гамбургери, збільшилася за останній рік до понад 20 000 зі 150 магазинів. Інший виробник замінників мʼяса Beyond Meat у травні 2019 року провів IPO з оцінкою $1,5 млрд. Менш ніж через два місяці компанію вже оцінювали у $13 млрд. Наразі акції Beyond Meat коштують $134,87, а капіталізація складає $8,49 млрд.

З грудня 2019 року через дистриб’юторську компанію «Вест Мілз» в Україні почали продавати рослинне м’ясо Beyond Meat. 2020-го продажі становили $500 000, повідомив її засновник Станіслав Луцкович Forbes.ua. «У 2021 році ми очікуємо чотириразове зростання саме для Beyond Meat», – прогнозує він. Рекомендована роздрібна вартість упаковки бургерних котлет Beyond Meat (113 г) – 269 грн. 

Наприкінці вересня 2020 року українська компанія Eat Me At представила рослинне мʼясо, яке можна використовувати для бургерів, пельменів, пасти або лазаньї. Фарш Eat Me At коштує 160 грн за упаковку (350 г). У січні 2021 року українська кондитерська компанія АВК оголосила про запуск виробництва рослинного мʼяса під брендом Dreameat.

Важливі цифри

За оцінками інвестбанку Barclays, ринок альтернативного м’яса зросте в 10 разів – із $14 млрд до $140 млрд до 2029 року. Це складає 10% від глобального обʼєму м’ясної промисловості, що оцінюється у $1,4 трлн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні