Категорія
Новини
Дата

Виробник танків Leopard оголосив про створення філії в Україні

1 хв читання

Французько-німецький оборонний концерн KNDS, що виробляє танки Leopard і гаубиці Caesar, відкрив дочірнє підприємство в Києві. Про це повідомила пресслужба концерну 1 жовтня.

KNDS входить до числа найважливіших промислових партнерів українських Сухопутних військ. На озброєнні в Україні – понад 800 систем виробництва концерну.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • ТОВ «КНДС Україна» допомагатиме «Укроборонпрому» проводити техобслуговування, ремонт і капремонт озброєння KNDS. Йдеться про танки Leopard 1 і Leopard 2, артсистеми Caesar, AMX10 RC, PzH 2000 та зенітні установки Gepard.
  • KNDS та «Укроборонпром» планують спільно виробляти в Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та запасні частини з використанням передових виробничих технологій, зазначив концерн. 

Контекст

KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) є результатом обʼєднання Krauss-Maffei Wegmann і Nexter, двох провідних європейських виробників сухопутних військових систем, що базуються у Німеччині та Франції.

KNDS утворює групу із оборотом у 2022 році в €3,2 млрд з близько 9000 співробітників. До продукції входять основні бойові танки, бронетехніка, артилерійські системи, системи озброєння, боєприпаси, військові мости, сервісне обслуговування, широкий спектр обладнання та інше.

Наприкінці березня Париж і Берлін досягли угоди, яка дає змогу KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні.

У червні цього року голова ради директорів KNDS Філіпп Петітколен у штаб-квартирі французьких збройних сил у Парижі підписав документ про створення дочірньої компанії в Україні у присутності президента Володимира Зеленського та міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд