Виробник танків KNDS відкриє філію в Україні. Франція і Німеччина надали дозволи /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Виробник танків KNDS відкриє філію в Україні. Франція і Німеччина надали дозволи

Getty Images

Париж і Берлін досягли угоди, яка дає можливість французько-німецькій оборонній компанії KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні, повідомив очільник Міноборони Франції Себастьян Лекорню, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми оголошуємо… що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши тут філію», – сказав він після переговорів із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.
  • Підрозділ має зайнятися випуском запчастин і навчанням місцевого персоналу.
  • На початку березня Лекорню стверджував, що три французькі оборонні компанії, включно з KNDS, мають намір розпочати виробництво в Україні вже цього літа. 
  • У середині місяця президент Франції Еммануель Макрон разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і премʼєром Польщі Дональдом Туском заявив, що французькі та німецькі компанії працюватимуть із Києвом із метою прискорити виробництво озброєнь на території України.

Контекст

KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) є результатом обʼєднання Krauss-Maffei Wegmann та Nexter, двох провідних європейських виробників сухопутних військових систем, що базуються у Німеччині та Франції.

KNDS утворює групу з близько 9000 співробітників з оборотом у 2022 році в 3,2 млрд євро. До продукції входять основні бойові танки, бронетехніка, артилерійські системи, системи озброєння, боєприпаси, військові мости, сервісне обслуговування, широкий спектр обладнання та інше.

Україна та Франція підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Угода передбачає виділення на оборону €3 млрд вже в поточному році, чітку й принципову підтримку з боку Парижа повноправного членства України в НАТО, застосування санкцій проти Росії за війну, а також відповідальність політичного керівництва РФ та всіх воєнних злочинців.

Того ж дня, 16 лютого, безпекова угода була підписана і з Німеччиною. Цьогоріч Німеччина надасть понад €7 млрд на військову допомогу Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні