Категорія
Новини
Дата

Виробник танків Leopard створив філію в Україні

1 хв читання

Французько-німецька оборонна компанія KNDS офіційно оформила створення дочірньої компанії в Україні, пише Le Figaro

KNDS є одним із основних європейських виробників наземних озброєнь. Група виробляє артилерійські системи, зокрема PzH 2000, бойові танки (серед яких – Leopard 1 та 2), а також САУ Caesar, які Франція постачає до Києва.

Ключові факти

  • Голова ради директорів компанії Філіпп Петітколен підписав відповідний документ у присутності президента Володимира Зеленського та міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню у штаб-квартирі французьких збройних сил у Парижі.
Getty Images

Очільник ради директорів KNDS Філіпп Петітколен підписує документ Фото Getty Images

  • Дочірнє підприємство вироблятиме військову техніку та боєприпаси на українській території, оголошували раніше міністри оборони Франції та Німеччини Себастьян Лекорню та Борис Пісторіус.
  • Також у Парижі було підписано два листи про наміри, один про створення сервісного центру Caesar, інший про 3D-друк запасних частин. Документи підписали представники KNDS France та української компанії ENMEK, пише BFMTV.
  • Було оформлено передачу ліцензії на виробництво 155-мм снарядів на території України.

Контекст

KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) є результатом обʼєднання Krauss-Maffei Wegmann та Nexter, двох провідних європейських виробників сухопутних військових систем, що базуються у Німеччині та Франції.

KNDS утворює групу із оборотом у 2022 році в €3,2 млрд з близько 9000 співробітниками. До продукції входять основні бойові танки, бронетехніка, артилерійські системи, системи озброєння, боєприпаси, військові мости, сервісне обслуговування, широкий спектр обладнання та інше.

Наприкінці березня Париж і Берлін досягли угоди, яка дає змогу KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні.

Наразі президент Зеленський перебуває з офіційним візитом у Франції й закликав західних союзників «робити більше», щоб допомогти Києву протистояти російській агресії.

У четвер, 6 червня, увечері президент Франції Еммануель Макрон анонсував передачу Києву винищувачів Mirage 2000-5 та навчання українських пілотів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні