Категорія
Новини
Дата

Виробники ліків у РФ зіткнулися з дефіцитом сировини та компонентів через санкції

Російські фармацевтичні компанії зіткнулися з нестачею імпортної сировини та компонентів через санкції проти країни-агресора. Про це пише російський «Коммерсантъ» з посиланням на учасників ринку.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Санкції ЄС та США не торкнулися фарміндустрії безпосередньо, але європейські контрагенти припинили постачати сировину російським компаніям, пише видання.
  • Під удар потрапили стандартні зразки, які використовуються для контролю якості препаратів та замовлялися здебільшого у США та країнах Європи, розповіли виданню двоє виробників.
  • За останні 10 днів імпортні компоненти в Росії подорожчали на 30–35%, зокрема, через серйозне ослаблення курсу рубля. Імпортні субстанції використовуються під час виготовлення приблизно 80–85% російських препаратів, повідомила компанія RNC Pharma.
  • У 2021 році 76,7% ввезеної до Росії сировини приходилося на Індію та Китай, 19,7% – на країни ЄС. Всього до РФ за 2021 імпортовано 15 800 т фармсубстанцій на 195,4 млрд руб., пише «Коммерсантъ».
  • Фармвиробники можуть замінити європейських постачальників на компанії з країн Азії, розповів гендиректор Асоціації російських фармацевтичних виробників Віктор Дмитрієв. Проте зараз постачання з Індії та Китаю ускладнене зміною умов співпраці та непрямим впливом санкцій.

Контекст

США разом з іншими країнами світу вводять потужні економічні санкції проти Росії та російських олігархів, ізолюють Путіна і допомагають Україні грошима та озброєнням.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Хто припинив бізнес із РФ, читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні