Категорія
Новини
Дата

Виручка Apple зросла вперше за рік. Продажі в Китаї виявилися слабшими за прогнози

Американська компанія Apple повідомила про поглиблення падіння продажів у Китаї протягом святкового кварталу, попри те, що загальні продажі iPhone виявилися вищими, ніж очікувалося, і компанія повернулася до зростання доходів. Про це пише Bloomberg із посиланням на звіт техногіганта за перший фінансовий квартал, що завершився 31 грудня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У жовтні–грудні 2023 року виручка Apple зросла на 2%, до $119,6 млрд порівняно з $117,2 млрд роком раніше. Отже, компанія перервала смугу зниження виручки, що тривала чотири квартали поспіль.
  • Чистий прибуток Apple за підсумками першого фінансового кварталу досяг $33,9 млрд, або $2,18 у розрахунку на акцію, порівняно з $30 млрд, або $1,88 на акцію, отриманими за порівнянний квартал попереднього року.
  • Продажі в Китаї впали на 13%, до $20,8 млрд. Цей показник значно менший за прогноз аналітиків у $23,5 млрд. Він став найслабшим грудневим кварталом для Apple в Китаї з першого кварталу 2020 року, зазначає Bloomberg.
  • «Ми незадоволені падінням, але ми знаємо, що Китай – найбільш конкурентоспроможний ринок у світі», – прокоментував головний фінансовий директор Apple Лука Маестрі в інтерв’ю Bloomberg Television.
  • Акції Apple впали більш ніж на 3% під час розширених торгів після публікації звіту. У четвер у Нью-Йорку вони закрилися на рівні $186,86, знизившись на 2,9% цього року.

Контекст

Apple уникла п’ятого кварталу падіння поспіль – смуги, яка була б найгіршою з часів «штопора» в 1990-х роках.

Водночас Apple бореться з охолодженням споживчих витрат у Китаї, зростанням конкуренції та розширенням державних заборон на іноземні технології. Минулого року Huawei Technologies представила нову лінійку смартфонів на базі процесорів китайського виробництва після того, як внесені в чорний список США в основному витіснили її з ринку. За даними IDC, на тлі повернення Huawei збільшив поставки у четвертому кварталі на 36%.

Попри падіння на китайському ринку, у 2023 році Apple вийшла на перше місце на ринку смартфонів із рекордно високою часткою ринку у 20%, свідчать дані International Data Corporation. Samsung втратила лідерство вперше з 2010 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні