Apple почав продавати iPhone 15 в Китаї із знижкою через падіння попиту /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple почав продавати iPhone 15 в Китаї із знижкою через падіння попиту

Getty Images

Компанія Apple пропонує знижки на свій iPhone останньої моделі у Китаї, знижуючи роздрібні ціни на цілих 500 юанів ($70) через жорстку конкуренцію на найбільшому у світі ринку смартфонів, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Обмежена за часом акція триватиме з 18 по 21 січня, вона приурочена до Китайського нового року у середині лютого.
  • Продажі останньої серії телефонів Apple iPhone 15 у Китаї були набагато гіршими, ніж попередні моделі.
  • Продаж iPhone в Китаї впав на 30% в перший тиждень 2024 року в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше, повідомили аналітики Jefferies в записці для клієнтів. За весь 2023 рік падіння оцінили у 3%. 
  • Місцеві конкуренти, такі як Huawei Technologies і Xiaomi пропонують конкурентоспроможні моделі, в той час як джерела повідомляють, що деякі компанії та урядові відомства обмежують використання співробітниками пристроїв Apple.
  • Аналітики очікують, що конкурентне середовище цього року у Китаї стане ще жорсткішим.

Контекст

Apple вже багато років не знижує ціни на останні iPhone. Раніше компанія здивувала ринок тим, що не підняла ціни на серію iPhone 15 під час її вересневого запуску. Платформи онлайн-шопінгу, включаючи Pinduoduo, з початку року знизили ціни на iPhone 15 та iPhone 15 Pro на цілих 16%.

У дослідницькій компанії Canalys повідомили, що знижки не стали сюрпризом, оскільки Apple перебуває під тиском необхідності збільшити продажі у всьому світі, і особливо в Китаї, на тлі посилення конкуренції. Canalys очікує, що продаж Apple цього року залишиться на колишньому рівні в усьому світі, а в Китаї фіксуватимуть невелике зниження.

Глобальні продажі смартфонів протягом останніх двох років перебували у стані стресу через різні проблеми, починаючи з нестачі компонентів, накопичення запасів та подовження циклів заміни, повідомляла дослідницька компанія Counterpoint. Проте, у жовтні на світовому ринку смартфонів спостерігалося зростання після більш ніж двох років спаду. Цьому сприяло відновлення продажів на ринках, що розвиваються.

Продаж смартфонів Huawei в Китаї значно зріс у третьому кварталі 2023 року, збільшившись на 37%, оскільки покупці розкупили телефони серії Mate 60. Ринкова капіталізація Xiaomi збільшилася на $20 млрд з червня.

Водночас Apple втратила статус компанії-лідера з ринкової капіталізації, її обігнала Microsoft. Цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів.Згідно з даними LSEG, ринкова капіталізація Microsoft становила $2,887 трлн, що є найвищим показником за всю історію, тоді як ринкова капіталізація Apple становила $2,875 трлн на момент закриття у пʼятницю, 12 січня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні