Категорія
Новини
Дата

Влада Білої Церкви викупила місцеву ТЕЦ, яку Нацбанк відсудив у Жеваго за борги

Білоцерківська міська рада стала власником єдиного майнового комплексу ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль», пише LIGA.net із посиланням на дані державного реєстру речових прав. Також про зміну власника ЄМК Білоцерківської ТЕЦ повідомив засновник організації StateWatch Олександр Лємєнов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Договір купівлі-продажу датовано 30 листопада, новому власнику актив передали 6 грудня.
  • Міська рада Білої Церкви викупила у НБУ майновий комплекс ТЕЦ за 298,6 млн грн. 
  • «Угоду підписано. Гроші проплачено. Акти підписано. Перереєстрацію здійснено», – повідомив Лємєнов.
  • Він також зазначив, що після обстрілів у грудні 2022 року ТЕЦ не виробляє електроенергію, але «виробляє тепло і постачає його до найбільшого мікрорайону міста».

Контекст

АТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» у 2015 році уклало з НБУ договір застави корпоративних прав на частку (40%) в статутному капіталі ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» у забезпечення виконання зобов’язань за наданими банку «Фінанси та Кредит» кредитами рефінансування. Костянтин Жеваго, який на той час був власником банку, уклав із НБУ договір поруки, взявши на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості фінансової установи перед НБУ.

У 2016 році НБУ звернувся до Шевченківського райсуду Києва з позовом про стягнення заборгованості. У жовтні 2019-го суд задовольнив позов, водночас відмовивши в зустрічному позові Жеваго про визнання недійсним договору поруки.

На початку 2023 року госпсуд Київської області задовольнив позов НБУ про звернення стягнення на єдиний майновий комплекс ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ».

20 вересня Білоцерківська міська рада запропонувала Нацбанку викупити ТЕЦ за 298,6 млн грн.

Компанія Mulready Ventures Limited намагалася заблокувати угоду в судах, але 21 листопада Північний апеляційний господарський суд зняв заборону на продаж ТЕЦ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні