Категорія
Новини
Дата

Власниця секс-шопів No Taboo відповіла на звинувачення у приховуванні виторгу і закликала бізнес встановлювати РРО

Ситуація з несплатою податків мережею секс-шопів No Taboo виникла через технічні та організаційні труднощі під час впровадження системи розрахунково-касових апаратів (РРО). Про це сказала LIGA.net власниця мережі Анжела Запорожець. За даними податківців, прихований виторг мережі перевищував $230 000 на місяць.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Директорка компанії заявила, що у податковій зазначено правильні факти – мережа не мала зареєстрованих РРО. Запорожець пояснила, що проблема виникла через технічні та організаційні труднощі під час впровадження нової системи, та зазначила, що зараз активно працюють над встановленням РРО.
  • Запорожець пояснила, що мережа понад пів року вводила РРО. «Спочатку не могли відмовитися від російської 1С, шукали іншу платформу, вчилися працювати. Ну і людський фактор, щось не проконтролював – вони не доробили», – зазначила вона.
  • «Я за те, щоб було все так, як має бути відповідно до закону. Потрібно РРО – буде РРО, зараз ми його активно встановлюємо. Хочу сказати на всю країну: люди, ставте РРО», – наголосила власниця мережі.
  • Запорожець також зазначила, що компанія не перешкоджала інспекторам, але й не сприяла їхній роботі.
  • «Всі 10 днів перевірки ми не надавали ніякої інформації, і це є порушенням закону. Чому так сталося? Я маю бізнес давно і дуже погано почувалася за часів Януковича, тоді були рейдерські захвати, несанкціоновані перевірки, і тому прижилася недовіра до перевіряючих органів», – сказала власниця бізнесу.
  • Щодо звинувачень у прихованому виторгу, власниця мережі стверджує, що не розуміє, звідки податкові служби могли взяти такі цифри. 
  • «Я не розумію, звідки податківці могли взяти цифру у $230 000 прихованого виторгу. Таємних закупок вони не робили. Можливо по актах наперед розрахували ймовірні обіги. Якби у мене такі обіги були, навіть не приховані, я була б дуже щаслива. На жаль, таких обігів у нас немає», – зазначила власниця мережі. 

Контекст

Державна податкова служба в місті Києві виявила мережу секс-шопів, яка ухилялася від сплати податків, повідомив 26 липня голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. За його словами, прихований виторг мережі становив понад $230 000 на місяць. За його інформацією, мережа працювала без застосування РРО та оформлення працівників.

Станом на жовтень 2021 року мережа інтим-бутіків No Taboo мала 48 магазинів. Фінансист за освітою, Анжела Запорожець розпочала свій підприємницький шлях в 1990-ті – допомагала мамі торгувати вʼязаними шарфами на ринку в Кривому Розі. Амбіції привели до Києва, де вона на кредитні $15 000 відкрила точку на ринку Борщагівки. З товаром визначилася не одразу. Але помітивши, що на ринку є майже все, крім секс-шопів, ризикнула й закупила товари для дорослих. 

Обсяг світового ринку секс-іграшок в 2020 році аналітики дослідницької компанії Grand View Research оцінили в $33,64 млрд. «Активних брендів секс-шопів в Україні близько 300. Але в основному вони торгують онлайн, – каже Наталія Ваховська, засновниця секс-шопа LoveBox. – Офлайн помітні мережі «Полуничка», No Taboo і «Насолода».

 За даними No Taboo, стартова інвестиція в запуск одного магазину – майже $19 000. Середня прибутковість точки – $4000 в місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні