Будівельний майданчик гігафабрики з виробництва акумуляторів, якою керує PowerCo. Зальцгіттер, Німеччина /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Volkswagen відклав плани щодо IPO свого акумуляторного підрозділу через зниження попиту на електромобілі

Будівельний майданчик гігафабрики з виробництва акумуляторів, якою керує PowerCo. Зальцгіттер, Німеччина Фото Getty Images

Автоконцерн Volkswagen відклав плани первинного розміщення акцій (IPO) свого підрозділу з виробництва акумуляторів PowerCo на тлі зниження попиту на електромобілі. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Німецький автогігант більше не вважає пріоритетом продаж акцій чи потенційний лістинг PowerCo у цього, чи наступного року, кажуть співрозмовники видання. 
  • Крім того, Volkswagen відклав переговори з інвесторами. За словами джерел, автоконцерн сумнівається в тому, що зможе виготовляти власні батареї для електромобілів у великих масштабах. 
  • Водночас вони не виключають, що Volkswagen повернеться до своїх планів, якщо ситуація на ринку зміниться на краще.
  • Volkswagen все ще чекає на «готовність інвесторів, починаючи з 2024 року», йдеться в коментарі компанії для Bloomberg News. 
  • Компанія готова «відкрити структуру капіталу», і хоча зростання продажів електромобілів не таке стрімке, як очікувалося, інтерес інвесторів до PowerCo залишається високим, заявив автоконцерн у коментарі.
  • PowerCo розпочала будівництво двох заводів у Європі, де високі ціни на енергоносії затьмарили інвестиційні рішення для багатьох промислових гравців. Виробництво має розпочатися в Німеччині в наступному році, а у 2026 році – в Іспанії.

Контекст

На початку 2023 року Volkswagen збільшив свій пʼятирічний інвестиційний план до €180 млрд, таким чином кинувши виклик лідерству Tesla у галузі електромобілів. Найбільший європейський автовиробник планував спрямувати 68% поточних інвестицій на електрокари та програмне забезпечення.

Також Volkswagen оголосив про плани побудувати завод з виробництва акумуляторів у Канаді, перший за межами Європи, оскільки компанія прагне прискорити розширення на ключовому ринку США, планується також побудувати новий завод із виробництва електромобілів вартістю €2 млрд у Південній Кароліні.

VW пояснив зростання витрат збільшенням своїх зусиль із виробництва акумуляторів (цілих шість заводів у Європі), а також це повʼязано із забезпеченням сировиною для живлення електромобілів.

Компанія розраховувала, що до кінця десятиліття обсяг продажу акумуляторного бізнесу PowerCo складе понад €20 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні