Категорія
Новини
Дата

Volvo повністю перейде на виробництво електромобілів до 2030 року

Автоконцерн Volvo Cars планує до 2030 року повністю перейти на виробництво електромобілів. Авто на електротязі Volvo будуть доступні для продажу тільки через інтернет, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Автовиробник планує, що до 2025 року електрокари складуть 50% його продажів. Іншу половину становитимуть гібридні моделі.
  • Компанія також планує самостійно контролювати ціноутворення і відмовитися від співпраці з автодилерами.
  • Volvo, що належить китайській компанії Zhejiang Geely Holding Group, найближчими роками запустить нове сімейство електромобілів, пише Reuters.
  • Також Volvo цього тижня представить свою другу повністю електричну модель C40.

Контекст

Все більше автовиробників планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на викопному паливі. Зокрема, британська Bentley Motors, що входить до німецького концерну Volkswagen Group, планує повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Також повністю електричною стане лінійка Jaguar Land Rover із 2030 року. Назавжди відмовитися від машин із бензиновими та дизельними двигунами планує американська General Motors до 2035 року.

За підтримки китайських власників Volvo збільшила інвестиції в електромобілі з 2017 року. Тоді вона вперше заявила, що планує поетапну відмову від авто, що використовують двигуни внутрішнього згоряння.

Електрифікація призводить до скорочення зайнятості в автомобільній промисловості через меншу кількість рухомих частин в електромобілях. За словами гендиректора Volvo Хакана Самуельсона, перш за все перехід на електродвигуни відобразиться на моторних заводах, постачальниках масляних фільтрів і свічок запалювання.

Важливі цифри

Світові продажі електрокарів у 2020 році в порівнянні з 2019-м зросли на 39% – до 3,1 млн одиниць. У той же час загальний ринок легкових автомобілів зменшився на 14%.

Минулого року Volvo продала понад 660 000 автомобілів і повідомила про річний дохід у розмірі $31,2 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні