Категорія
Новини
Дата

Воррен Баффет витратив ще $500 млн на акції Occidental Petroleum на тлі зростання енергетичного сектору

1 хв читання

Berkshire Hathaway Воррена Баффета у 2022 році скуповувала акції інтегрованого нафтогазового гіганта Occidental Petroleum (OXY). Компанія витратила лише за останній тиждень понад $500, довівши загальну частку до 152,7 млн ​​акцій на $8,5 млрд, пише Yahoo.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Маючи рекордний за обсягом резерв вільних коштів – $146,7 млрд – Berkshire ухвалила рішення про нову покупку акцій OXY після звіту про доходи компанії, результати якої Баффет залишився задоволеним.
  • У четвертому кварталі 2021 року виторг Occidental склав $8,01 млрд, що на 139% більше, ніж минулого року. Прибуток на акцію склав $1,48, в порівнянні зі збитком в 65 центів на акцію за аналогічний період минулого року.
  • 24 лютого рада директорів компанії оголосила про виплату регулярних щоквартальних дивідендів у розмірі 13 центів на акцію за звичайними акціями OXY, що на 1200% більше, ніж було в попередньому кварталі. Компанія також оголосила про програму зворотного викупу акцій на суму $3 млрд. 

Контекст

Воррен Баффет вперше інвестував в Occidental у 2019 році. Тоді Berkshire Hathaway витратила $10 млрд на покупку привілейованих акцій OXY, щоб допомогти їй придбати компанію Anadarko Petroleum. 

Occidental щорічно виплачує дивіденди у розмірі 8% за цими привілейованими акціями, забезпечуючи Berkshire дохід у розмірі $200 млн на квартал.

Після зростання енергетичного сектора більш ніж на 20% в порівнянні з минулим роком, Occidental піднялася вище, ніж більшість своїх конкурентів. Вже 2022 року компанія принесла дохід Баффету у розмірі 80%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд