Військові навчання з HIMARS в Латвії, вересень 2022. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Вступ до НАТО підтримує рекордна кількість українців – група «Рейтинг»

Військові навчання з HIMARS в Латвії, вересень 2022. Фото Getty Images

Вступ України до НАТО підтримують 83% українців, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 1–2 жовтня. Наразі ця підтримка є найвищою за всю історію спостережень.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • За результатами загальнонаціонального опитування, на референдумі вступ України до НАТО підтримали б 83% респондентів, проти – 4%, не проголосували б 9%. У червні 2022-го підтримували вступ до Альянсу 76%, зазначили соціологи.
  • 86% опитаних підтримали б вступ України до ЄС у разі проведення референдуму (проти – 3%, не проголосували б – 7%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.
  • На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається мешканцями сходу країни (69% – за вступ, 9% – проти, 17% – не прийшли б на голосування). Попри це у порівнянні із попереднім опитуванням динаміка у підтримці вступу до Альянсу серед мешканців цього макрорегіону дуже позитивна (у червні за – 55%, проти – 20%, не прийшли б голосувати – 22%).

Контекст 

Президент Володимир Зеленський 30 вересня оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО. Для вступу до НАТО необхідно досягти згоди всіх членів Альянсу. За словами Зеленського, поки йтиме пошук консенсусу, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки, розроблені Києвом разом із західними партнерами.

Перед цим російський диктатор Путін виступив перед федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні