Категорія
Новини
Дата

Взаємодія користувачів соцмереж з новинами про Україну знизилася у 22 рази у порівнянні з першим тижнем війни

У перший тиждень повномасштабного вторгнення Росії в соцмережах було зафіксовано 109 млн взаємодій із новинними матеріалами про війну в Україні. У порівнянні з останнім тижнем цифра зменшилася у 22 рази. Про це свідчать дані NewsWhip, пише Axios.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кількість онлайн-матеріалів про Україну зменшилася з 520 000 до 70 000 штук.
  • У квітні та травні матеріали про Джонні Деппа та Ембер Херд, які судилися в справі про наклеп, привернули в шість разів більше уваги, ніж про Україну.
Взаємодія користувачів соцмереж з новинами про Україну знизилася у 22 рази у порівнянні з першим тижнем війни /Фото 1

Контекст

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував деяких учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі, які в кулуарах кажуть, що варто вже перестати стріляти, щоб повернутися до бізнесу з Росією. Він заявив, що найкоротший шлях до закінчення війни – це зброя, гроші, ембарго.

25 травня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала партнерів не допустити втоми від війни Росії проти України. «Ми досягли моменту втоми. Але санкції проти РФ та допомога Україні мають бути збережені. Скептицизм, який зростає, також повʼязаний із тим, що агресивна війна Росії веде до підвищення цін на енергоносії та продовольство. Але саме таку тактику використовує президент РФ Володимир Путін. Ось чому так важливо продовжувати підтримувати Україну», – зазначила Бербок.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні