Категорія
Новини
Дата

Warner Bros. та Paramount ведуть переговори про злиття – FT

Глава американського медіахолдингу Warner Bros. Discovery (WBD) Девід Заслав та гендиректор Paramount Global Боб Баркіш зустрілися в Нью-Йорку, щоб обговорити можливе злиття двох компаній, пише Financial Times ыз посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Медіаугода може обʼєднати власника HBO та CNN зі студією, що стоїть за фільмами «Місія нездійсненна» та CBS News.
  • За словами трьох джерел, знайомих із ситуацією, Заслав та Бакіш обговорювали можливу угоду в офісі Paramount цього тижня. Переговори перебувають на ранній стадії, і угода може не відбутися.
  • Один з інформаторів повідомив, що розмова з боку Заслава була, ймовірніше, проявом інтересу, ніж пропозицією. Мільярдерка Шарі Редстоун, яка контролює Paramount, також провела попередні переговори з продюсерською компанією Skydance, якою керує Девід Еллісон.
  • Обговорення з Warner Bros, про які вперше повідомив Axios, відбуваються на тлі того, як американські медіагрупи намагаються покращити свою прибутковість після ведення дорогої «стрімінгової війни» проти Netflix. 
  • Великі розважальні групи, у тому числі Warner, Paramount і Disney, поставили собі завдання скоротити витрати, намагаючись зменшити збитки, що обчислюються мільярдами доларів від своїх сервісів потокового відео.

Контекст

Warner володіє стрімінговим сервісом Max, який можна було б поєднати з Paramount Plus, якби угода відбулася. У Max близько 95 млн передплатників по всьому світу, а у Paramount Plus на кінець третього кварталу було 63 млн передплатників. Станом на жовтень у лідера галузі Netflix було 247 млн передплатників.

Станом на середу, 20 грудня, капіталізація Warner і Paramount на фондовому ринку становила $28 млрд і $10 млрд відповідно.

За даними FT, Warner обмежена у своїх можливостях укласти угоду у найближчому майбутньому. У структурі угоди, в результаті якої було створено Warner Bros Discovery, що закрилася у квітні 2022 року, є положення, яке забороняє компанії укладати ще одну угоду протягом двох років. Цей термін спливає 8 квітня.

Акції Warner у середу впали на 5,7%, до $11,66. Акції Paramount впали на 2%, до $15,50.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні